Lessen 2017

Alle jeugdspelers krijgen het ganse jaar door een zeer gevarieerd programma waarin de nodige aandacht wordt gegeven aan elk individu. Het geheel bestaat uit lessen, competities en golfkampen.

Vanaf het Laatste weekend van maart tot het laatste weekend van september gaan de junior lessen op zaterdag door. Deze zijn opgedeeld in sessies voor de startende golfer, junioren met hcp >36 (Birdie groep), Junioren met <=36 hcp (Eagle groepen), en de Tiger lessen voor de gevorderde junioren. Er is geen extra kost om deel te nemen aan de zomerlessen. Deze zijn inbegrepen in het junior lidgeld.

Vanaf oktober tot eind maart, worden er winterlessen en -competities aangeboden. Hierop kan vrijblijvend ingeschreven worden. Deze lessen zijn niet inbegrepen in het lidgeld en worden apart verrekend.

Startende Golfers

Vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van september krijgen alle juniors één uur les waarbij de indeling hoofdzakelijk gebeurt op leeftijd. In deze lessen legt de Pro de nadruk op het spelenderwijs aanleren van alle onderdelen van de golfsport.

Pro Alex
  • Kids Starters: 14u – 15u (Leeftijd 7-10 jaar)
  • Starters: 15u – 16u (Leeftijd 10+ jaar)

Op sommige zaterdagen worden de lessen vervangen door een 9 holes competitie of Bambini wedstrijd. Deze starten steeds om 14 u.

De data van de lessen en vervangende competities zijn terug te vinden in de kalender. Er moet voor deze lessen niet op voorhand worden ingeschreven.

Birdies

De Birdie groep zijn de junioren die reeds hun GVB gehaald hebben en een >36 hcp hebben. Doelstelling van deze groep is voor het einde van het jaar een 36 hcp te bekomen.

Eagles

De Eagle groepen zijn de junioren die reeds een hcp hebben <=36. Deze junioren zijn ingedeeld volgens leeftijd in twee groepen.

Tigers

De Tiger groep zijn de junioren met de betere hcp. Alle leeftijden kunnen hieraan meedoen. Het niveau van het spel afhankelijk van de leeftijd zijn belangrijk. We trachten deze junioren klaar te maken voor de federale wedstrijden.


De Birdies, Eagles en Tiger groepen krijgen twee keer per maand aparte lessen van 1,5 uur op zaterdagnamiddag.
  • Birdies & Eagle 2: 15u00 – 16u30
  • Eagle 1 & Tigers : 13u30 – 15u00

De spelers krijgen een doorgedreven training met de bedoeling ze te laten doorgroeien als volwaardige junior vertegenwoordigers van onze club. De indeling gebeurt op basis van handicap bij start van het seizoen en wordt door de Pro’s gemaakt. Zij bepalen ook eventuele wijzigingen tijdens het seizoen.

De voorbije jaren hebben we veel succes geboekt met het laten doorgroeien van jeugdspelers. Dit willen we graag verderzetten, maar eist commitment van zowel de speler als de ouders!
Van deze junioren wordt er tevens verwacht dat ze de club ook vertegenwoordigen in tal van interne en externe competities.

Conform de voorschriften van de VVG zullen deze spelers ook allen individueel opgevolgd worden aan de hand van een persoonlijke fiche.

De data van de Birdie, Eagle1&2 en de Tiger lessen zijn terug te vinden in de kalender. Gelieve bij niet aanwezigheid iets te laten weten dan kunnen andere junioren de open plaats invullen.