Lessen 2018

Alle jeugdspelers krijgen het ganse jaar door een zeer gevarieerd programma waarin de nodige aandacht wordt gegeven aan elk individu. Het geheel bestaat uit lessen, trainingen, competities en golfkampen over het ganse jaar.

Vanaf midden maart tot het laatste weekend van september zijn er voor alle junioren groepslessen voorzien bijna iedere zaterdag. De lessen/groepen zijn opgedeeld in sessies voor de startende golfer (Birdie groep), al dan niet recreatieve (Eagles-2) of competitieve (Eagles-1) speler en de gevorderde spelers (Tigers). Er is geen extra kost om deel te nemen aan de groepslessen. Deze zijn inbegrepen in het junior lidgeld.

Vanaf oktober tot eind maart worden er winter trainingen en -competities aangeboden voor de competitieve jeugd. Hierop moet wel vooraf ingeschreven worden. De data van de lessen en vervangende competities zijn steeds terug te vinden in de kalender. Er moet voor deze lessen niet op voorhand worden ingeschreven.

Startende Golfers - Birdies

Vanaf het midden maart tot het laatste weekend van september krijgen alle startende/jongere junioren wekelijks één uur les. In deze lessen legt de Pro de nadruk op het spelenderwijs aanleren van alle onderdelen van de golfsport.

Pro Alex
  • Birdies: 15u – 16u

Op sommige zaterdagen worden de lessen vervangen door een 9 holes competitie of Birdie wedstrijd. De les zal dan 1/2 uur langer duren.


Eagles-2

De Eagles-2 groep zijn de junioren die reeds hun GVB gehaald hebben en recreatief met golf bezig zijn. Doelstelling van deze groep is ieder jaar wat vooruitgang te boeken en spelerderwijs met oefeningen zo veel mogelijk plezier proberen te beleven met golf.

Pro Alex
  • Eagles-2: 14u – 15u

Eagles-1

De Eagles-1 groep zijn net zoals de Eagles-2 junioren die reeds hun GVB gehaald hebben maar deze junioren zijn gedreven om competief met golf bezig te zijn.

Doelstelling van deze groep is om jaarlijks grote vooruitgang te boeken en regelmatig mee te doen aan wedstrijden. De lessen zullen ook meer technischer zijn en er zal verwacht worden dat er regelmatig individueel geoefend wordt.

Pro John
  • Eagles-1: 13u – 15u

Tigers

De Tiger groep zijn de junioren met de betere hcp. Alle leeftijden kunnen hieraan meedoen. Het niveau van het spel afhankelijk van de leeftijd zijn belangrijk. We trachten deze junioren klaar te maken voor de federale wedstrijden.

Pro John
  • Tigers : 10u00 – 12u00

De Tiger spelers krijgen een doorgedreven training met de bedoeling ze te laten doorgroeien als volwaardige junior vertegenwoordigers van onze club. De indeling gebeurt op basis van handicap bij start van het seizoen en wordt door de Pro’s en de Junior Captain gemaakt. Zij bepalen ook eventuele wijzigingen tijdens het seizoen.

De voorbije jaren hebben we veel succes geboekt met het laten doorgroeien van jeugdspelers. Dit willen we graag verderzetten, maar eist commitment van zowel de speler als de ouders!
Van deze junioren wordt er tevens verwacht dat ze de club ook vertegenwoordigen in tal van interne en externe competities.

Conform de voorschriften van de Golf Vlaanderen zullen deze Tiger spelers ook allen individueel opgevolgd worden aan de hand van een persoonlijke fiche.