FMS & FGS

Wat is er fout aan de manier waarop de meeste junior golf programma’s tot nu toe werden opgebouwd?

Er werd altijd vertrokken vanuit een volwassen interpretatie over golfen. Al te vaak werden activiteiten en drills voorzien waarvan men dacht dat deze goed zijn om een goede golfer te worden, maar waren deze dan aantrekkelijk voor junioren? Kinderen houden van lopen, zingen, dansen, plezier maken, spelletjes spelen...

Waarom willen kinderen golfen?

Waarom willen kinderen niet golfen?

Het junior programma in Kampenhout is gebaseerd op het denken zoals een junior. De lessen zijn voorzien van de nodige oefeningen en spelletjes die niet alleen leuk zijn maar die vooral op maat gemaakt zijn van de junioren.
Onze filosofie is simpel maar gebaseerd op de inzichten van de leading experts op het vlak van junior training:
“De junior coaching moet eerst atleten ontwikkelen, alvorens er competitieve golfers ontwikkeld worden. De liefde voor het golfspel zal hier geleidelijk aan haar plaats veroveren.”

FMS (Fundamental Movement Skills) legt zich toe op de belangrijke fysieke basisbewegingen die essentieel zijn om een goede golfer te worden. Voor de jongste groepen maakt dit minstens 50% deel uit van elke les.
FGS (Fundamental Golf Skills) omvat de coaching betreffende de technische vaardigheden van de golfsport: full swing, chipping, bunker, putting, grip, posture, alignment, weight shift, pivot. Voor de oudere groepen maakt FGS 75% uit van alle lessen.

Onze pro’s zijn “TPI” en “TPI Junior” gecertificeerd. Niet alleen de juniors hebben hier voordelen bij, maar ook menig volwassen golfspeler.