Interne Competities voor Junioren

Een belangrijk aspect in het golfspel is de deelname aan wedstrijden. Afhankelijk van het soort competitie zal de nadruk liggen op het "leren" spelen in competitie verband, het behalen van de handicap of het aanscherpen van de golfvaardigheden.
Het merendeel van de golfwedstrijden wordt intern georganiseerd. De allerjongsten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de Bambini Competities. De spelers die in aanmerking komen voor het grote terrein kunnen deelnemen aan de specifieke Junior Competities en aan de reguliere clubwedstrijden.
Daarnaast maken we er ook werk van onze jeugd zoveel als mogelijk te begeleiden in het spelen van Externe Competities. Tenslotte zijn er ook nog de Junior Interclubs waar we elk jaar één of meerdere teams afvaardigen.
De data van alle competities zijn terug te vinden in de kalender. Voor sommige wedstrijden is registratie op voorhand vereist. Dit doe je ook vanuit de kalender.

Junior Competities

De spelers met een baanpermissie en GVB kunnen deelnemen aan de junior 9 holes competities. Het doel is hier op een leuke manier kennis te maken met golfen op de baan en de betere jongeren een kans te geven om GVB te halen of zelfs hun rabbits examen te doen! De Pro beslist wie mag deelnemen en wie klaar is om vanaf de normale tees af te slaan. Anderen slaan af vanop speciale oranje tees om het plezier centraal te stellen. Tevens zullen er regelmatig andere spelvormen gespeeld worden. Deze competities vervangen de lessen.

Junior Zomer Competities

Van dit jaar (2018) zijn er tijdens de zomervakantie bijna iedere woensdag wedstrijden gepland voor de junioren. Deze zijn toegankelijk voor iedereen met een GVB. Deze wedstrijdjes vervangen de trainingen die anders op woensdag worden gegeven. Inschrijven zal gebeuren via I-golf. Verschillende wedstrijdformules zijn gepland.

Bambini Competities

De allerkleinste spelers en junioren zonder GVB kunnen deelnemen aan de Bambini competities die plaatsvinden op de par-3 oefenholes op zaterdag vanaf 14 uur.

Club Competities

De spelers met een GVB (met of zonder handicap) kunnen deelnemen aan de reguliere weekend competities op zaterdag of zondag.
Tijdens deze wedstrijden is er voor de jeugd een afzonderlijke regeling van toepassing met betrekking tot de afslagplaats. Wegens de beperkingen van i-Golf wordt dit voor de jongens niet altijd correct weergegeven op de scorekaart.

Afslagplaats jongens

  • Rode tees: Leeftijd < 14 en HCP > 28.7
  • Blauwe tees: leeftijd < 14 en HCP > 22.2
  • Gele tees: HCP 22.2 en lager
  • Witte tees: HCP 15.4 en lager

Afslagplaats meisjes

  • Deze volgen dezelfde regels als de dames.